Skip to main content

Hot Stuff festival: meer dan een tentje op de Hei

Beek en Donk/Mariahout – ‘Laarbeek verdient een nieuw kleinschaliger festival’. Vier vrienden waren het over die boodschap roerend eens en gingen met succes aan de slag met voorbereidingen. De eerste editie van Hot Stuff festival – vernoemd naar de ‘pakkende’ remix van Donna Summer – vindt plaats op 1 en 2 maart op de Hei 49.

De Beek en Donkse Ruud Vermeulen, Jordie van Kaathoven, Wietse Wijgergangs en de Erpse Jill Donkers zijn naast een vriendengroep de breinen achter het nieuwe hoofdstuk in de festivalwereld. “Er viel wat te halen in het Laarbeekse buitengebied. We wilden een nieuw festival op een andere locatie realiseren. Iets na carnaval, maar ook buiten het reguliere festivalseizoen. Via de hulp van zo’n vijftig vrijwilligers en sponsoren kregen we alles voor elkaar”, vertelt Wijgergangs.

 

Ander festival dan gewend

Hot Stuff is een tweedaags festival van maximaal driehonderd bezoekers (per dag) waarop verschillende disjockeys uiteenlopende muziek ten gehore brengen. Hardstylefans kunnen er terecht, maar net zo goed hebben onder andere liefhebbers van guilty pleasurehits een valide reden om te komen. Vermeulen: “Er is voor ieder wat wils. Elk uur klinkt er een ander genre.” Daarom constateert de organisatie dat het niet per se een jongerenfestival is. “Nederlandstalige muziek, die vooral op vrijdagavond zal klinken, is in onze beleving perfect geschikt voor ‘oudere generaties’”, benadrukt Wijgergangs.

De kaartverkoop gaat bovendien tegen de hedendaagse stroming in. Donkers: “Tickets voor grote festivals zijn momenteel verschrikkelijk duur. De kaartjes voor Hot Stuff zijn 12,50 euro (vrijdag) en 17,50 (zaterdag), wat ons betreft betaalbare prijzen.” Tot nu toe – zeker vanwege de succesvolle promotie rondom de carnavalsdagen – zijn de kaarten voor negentig procent uitverkocht.

 

Laatste voorbereidingen

Het viertal heeft vertrouwen in een soepel verlopend festivalweekend en dat heeft een reden. “We zijn niet erg afhankelijk van anderen, omdat we zelf weten hoe we bijvoorbeeld met de techniek en de podiumbouw moeten omgaan. Ook op tijd communiceren met de directe omgeving is belangrijk. We willen met iedereen rekening houden via een verspreide brief”, zegt Wijgergangs, die toevoegt dat de parkeergelegenheid vooral bestaat uit een grote fietsenstalling. Donkers: “Natuurlijk kunnen bezoekers, die bijvoorbeeld niet uit Laarbeek komen, ergens hun auto kwijt. Daar zorgen we dan ook voor.”